anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Tuesday, June 4, 2013

Fanfic by me :)

Hai korang....nak bagitau ni, mai ada la buat cerita2 mengarut (cerita rekaan) 
yang sekarang dah masuk chapter 4..

tapi sebelum ni posting kat blog kedua (jokermayra)
tetiba la pula teringin nak post kat sini...hehe

tapi tu la...sekadar buat suka-suka...bila dah terlebih berangan, berimaginasi, idea membuak-buak

sebab tu terfikir la nak buat cerita ni...and before this, memang mai ada buat story juga kat web asian fanfic

ahah...ni kalau sapa2 yang minat kpop mesti tau asian fanfic tu apa. kat sana la impian korang berangan nak jumpa artis feveret, yg disukai tu boleh tercapai...maksudnya banyak story yg dibuat, dengan watak cerita artis tu sendiri + watak bayangan yang korang nak..buat in English..

disebabkan writer's block (otak jammed) fanfic kat sana dah tak tersambung..berkulat dah..hahah

jadi sekarang tangan ni gatal balik pula nak menulis...berminat tak nak membaca? tapi kena bagi amaran awal2 dulu la...cerita ni memang rekaan tahap maksimum, ayat sengal, *sebab syok sendiri* 
jadi kalau teringin nak baca, sila tahan hati anda yang akan kegelian lepas baca satu2 bab..

Mai bagi description la sikit cerita yang mai buat pasai pa sebenarnya..hah baca naaa..

************


~ Ini hanya rekaan semata-mata dan sebagai hiburan untuk diri sendiri. Tapi watak yang berkaitan memang wujud dan berkaitan dengan penulis sendiri. Diharap fanfic ni juda dapat menghiburkan hati anda terutama kepada peminat fanfic di luar sana. Idea ni tercetus selepas sukar untuk tidur dan sedang mendengar lagu Rain Sound daripada kumpulan Kpop B.A.P. Jadi sebelum idea yang sedang mencurah-curah ni melimpah sia-sia marilah menulis dan hayati cerita ini ~


Sinopsis


Mayra, seorang gadis yang baru menamatkan pelajaran di university tempatan dan pengalaman dirinya melancong ke negara yang sangat disukai beliau iaitu Korea Selatan. Merupakan hardcore fans (peminat setia artis Kpop) dan sering mengikuti perkembangan artis kesayangan beliau. Bagaimana Mayra menikmati percutian di Korea, apakah kejadian manis, pahit yang akan berlaku sepanjang Mayra berada di Korea? adakah Mayra bernasib baik untuk dapat berjumpa dengan artis yang diminati atau dikenalinya?


Watak utama:

Mayra 
- handcore fans
bercita-cita tinggi


Lain-lain:
Tunggu jela dalam setiap bab nanti...harap2 ada watak yang anda suka


Nak tahu apa tajuk cerita ni?

^________^

Reminder again:
ni hanya rekaan semata-mata okay. 

I like you the best