anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Friday, August 19, 2016

HIKING - Bukit Trig, Keningau.

Assalamualaikum..


Kali ni nak share pengalaman hiking di tempat jauh sikit dari tempat tinggal. Selalu hiking area KK seja kaaann...Kalau di KK macam hampir semua bukit yang selalu disebut orang sudah ditawan..

Antara bukit yang sudah berjaya di tawan:


  • Bukit Kopungit, Kepayan 
  • Bukit Botak, Sepanggar
  • Bukit Tirig, Tuaran
  • Bukit Nuluh Lapai Lapasan, Tuaran
  • Bukit Perahu, Tamparuli

Minggu lepas berkesempatan ikut kakak balik kampung keluarga angkat dia di Keningau..Asalnya memang datang sana sebab ada jemputan kenduri kesyukuran, tapi dah alang kan stay semalam tidur di rumah, esoknya plan hiking di bukit yg baru di buka trail/laluan untuk didaki.



BUKIT TRIG, APIN-APIN KENINGAU








Seawal lepas Subuh suda bangun semangat bonaa nak hiking. kihkihkih 




Tapi disebabkan trail ni baru, dan baru sangat dibuka jadi ramai lah pengunjung yang datang. Tapi serius! Ramai gila orang yang semangat juga nak hiking. Ada yang datang dari jam 5 pagi lagi..Hameek kaauu! Solat Subuh di bawah pondok kot . ahaha






Sebab masa da sampai pun ramai yang tengah naik, dan ramai juga yang on their way nak turun ke bawah kami disuruh untuk menunggu lepas daftar nama, Canggih tau sekarang hking kena daftar, tulis jam berapa naik jam berapa turun. Siap ada guide yg akan atur naik. Yela traik baru, karang naik sendiri ada yang sesat.

Laluan masuk memang mencabar dan sangat penat. Awal dah pancit! tapi tetap semangat. Then, da few laluan yang mental fizikal kena kuat sebab kita hanya berpegang dan berpaut pada tali. Tu kena guide ada sekali tolong pegangkan tali. Kalau nda memang terbabas la kau masuk atau jatuh ke hutan di bawah yang curam. Uiihh seram mak naaaakk!

Jomlah kita tengok gambar yeeee~~~

















Half before the peak. Jauh lagi perjalanan ni sebenarnyaa...fuuhh







 Antara trails yang terpaksa panjat menggunakan tali



 hujung peak ada lagi 3 bukit. hahaha


 rest sekejap


 Gayat tak??? Hahaa ni pun nak kena turun atau panjat naik terpaksa guna tangan dan berpaut pada tali. Nasihat hakak, kalau teringin nak record korang masa turun @ naik better la pakai helmet di kepala then sangkut go pro korang. Nak pakai phone, hmm kirim salam jela manatau phone da selamat jatuh ke bawah.


 last peak

 Yeaayyy! Da samapi di hujung puncak
(sebenarnya boleh lg sambung pi bukit sebelah tapi trails belum buka lagi)
Jadi inilah penghujung Bukit Trig, Keningau.

Selamat menawan puncak. yes!
Yang ni view masa mau turun. 
Gayat tu rasa kejap ada kejap hilang. Tapi overall im happy to have my footprint were left here.


 Hasil bergelumang dengan debu, pasir segala masa panjat. hahaha





Yes, we are done. 
TRIG HILLS the best! Buat wargaKeningau and Sabahan jangan kasi lama okeeyy

Next, Bukit Lugas, Tinorindak, Crystal Hills

Uishh banyak lagi ni bukit mau di tawan. Slow and steady la kan.
Sudah kaki tagap, kuat baru pegi panjat Gunung Kinabalu pula. hehehe


Tuesday, June 28, 2016

BEAST is no more OT6 :'(

Assalamualaikum. 
Omegeee!
 it's been awhile aku tak update blog pasal kpop lagi-lagi pasal grup kesayangan aku, BEAST.




Bukan apa, tapi sejak setahun yang lepas kot da mula kurang meroyan kpop tapi runningman masih jalan lagi, k-drama ada juga la yg follow same goes to Kpop groups. Tapi lately da xgian and gila macam dulu masa zaman belajar.

Sejak da mula berani mulakan komitmen dgn masuk short course 6 bulan ++ tambah pula bila da habis terlibat untuk Skim Latihan 1 Malaysia juga, banyak masa and benda kena dikorbankan. Antaranya kpop or yg relate dgn Korean things. Seingat aku juga, first time after few years since 2011 kot tetiba stop beli album BEAST, padahal tahun lepas comeback juga dorang dengan album YeY.

TAPI~~!!

Yang sedihnyaa~~ aku tak tau pula album tu yang last Hyunseung join sebab sekarang BEAST da tak sama macam dulu. Sekarang hanya tinggal berlima. 


Bukan berenam. Bukan lagi. 
NO MORE OT6! 

:'(

but still forever they are OT6 in my heart.




T_T



Akhirnya, group yg aku stan gila-gila kecundang juga dengan jinx 7 years. Jang Hyunseung left group exactly on their seventh year as BEAST. Mauu tak sedih! Da takda 4D prince dalam group, da takda member yg selalu nampak blur (sampai sekarang masih cuba terima hakikat).

Btw, I wish him a very good luck as solo artist. Hope dia akan berjaya achieve his dream, his goal in career walaupun bukan lagi sebagai ahli kumpulan BEAST yg aku sayang.







I still root, and cheering for you Jang Ten, no matter what.
Once B2UTY, always a B2UTY.

❤️



After almost two months, i am ready to wrote this. I'm sorry. It still hard for me to move on, to cut everything that related to him. He was a part of BEAST before. I'm watching them back then when they hardly to achieve on what they have today. The tears, the sweat that they shared together, the bond they create since trainee days. Everything. It is painful to imagine.

Yes, we might see the rest of members are doing fine, but no one knows what their heart say, feels and what we B2UTY can do is continue to support them. 
No matter either five or six. They are in our heart

Good luck Jang Hyunseung.









I like you the best