anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Friday, April 29, 2011

Contest Mata Paling Cantik

td aku jalan-jalan kat alam blog nie..melepaskan penat setelah dikerah tenaga untuk mencuci, membasuh dan menyental segala barang2 yg berkaitan yg nk dan akan diguna utk kenduri esok (i rajin ok!) hahaha

ok..xmau cite pnjg..nmpk satu blog nie ada satu kontest baik punyerr telah dianjurkan..
jd aku pun nak join iaitu :





menarik kan?tertarik nak join?jom join jugak..klik sini

tuan empunya blog



syarat2 nak join :


1) Korang mesti ada Blog dan akaun Facebook.

2) Jadi follower blog Hikayat Si Luncai. supaya senang nak inform apa-apa pasal contest ni. Lepas contest ni habis, nak unfollow pun takpe.

3) Kena LIKE page Sweetpink Lens Shoppe di Facebook yang juga sebagai sponsor rasmi untuk contest ni.

4) Letak banner Contest Mata Paling Cantik kat sidebar blog korang dan link kan ke entri ni

3) Buat simple entri mengenai contest ni. Letak gambar korang. Pastikan gambar korang close up bahagian muka dan mata. Gambar paras pinggang pun boleh janji nampak terang. Tak kesah la gambar pakai contact lens ataupun tanpa contact lens. Korang boleh letak banyak lebih dari satu gambar tapi luncai akan pilih satu je.

4) Tag 3 orang rakan blogger korang.

5) Tinggalkan link entri contest korang dekat bahagian komen entri ni.





pic yg aku nak pertaruhkan:








teruja tak nak join??dialu-alukan ye...jangan lupe klik kt banner di atas tak pun kat link yg sedia ada




Tarikh Tutup : 22 Mei 2011.

nak tag :

Bibiey
Cik Puan
Sunhi Mariya

Thursday, April 28, 2011

start to like them (B1A4)

ada yg dah knl ngn boy band yg baru debut nie?
B1A4..
group nie mmg msh baru lagi dlm industri muzik Korea..
dan tetibe aku tertarik utk knl tntg mereka
aku saje nk berkongsi dengan kamu semua..

jom skodeng!

INTRO :
B1A4 (Korean: 비원에이포) is a five member South Korean boy band founded by WM Entertainment in 2011. The band consists of Jinyoung (leader), Baro, Gongchan, Sandeul, and CNU (Shin Woo). They have gained much interest due to being first introduced in a webtoon and for their unique sound mixing pop with rock for their debut album. Their group name, B1A4, has been explained as being due to one member having B blood type, and the other four having A blood type. It also stands for "Be The One, All For One"<-------- ( i love this one)




HISTORY :

2011: Debut 'O.K'

B1A4 debuted on April 21, 2011 with their debut track 'O.K' off of their album 'Let's Fly' and released a music video. They were first introduced to the world through the creative marketing of webtoons before their actual pictures were released.Their debut album 'Let's Fly' includes a song written and composed by the leader Jinyoung.As rookies, this garners much interest being that most debut albums contain little input from the members. They made their live debut on April 23, 2011 on MBC's Music Core.


MEMBERS :


 

Jinyoung - Leader, Lead Vocalist


Birth Name: Jung Jin Young (정진영)
  Born in: 1991.11.18
  Blood type: A
  Height/Weight: 178cm/59kg
  Skills: Song writing, singing, acting
  Sign: Scorpio





CNU - Vocalist, Rapper

Birth Name: Shin Dong Woo (신동우)
  Born in: 1991.06.16
  Blood type: A
  Height/Weight: 182cm/64kg
  Sign: Gemini




Baro - Main Rapper

Birth Name: Cha Sun Woo (차선우)
  Born in: 1992.09.05
  Blood type: B
  Height/Weight: 178cm/63kg
  Sign: Virgo





Sandeul - Main Vocalist

Birth Name: Lee Jung Hwan (이정환)
  Born in: 1992.03.20
  Blood type: A
  Height/Weight: 178cm/62kg
  Sign: Pisces




  • Gongchan - Maknae, Vocalist

Birth Name: Gong Chan Shik (공찬식)
  Born in: 1993.08.14
  Blood type: A
  Height/Weight: 181cm/60kg
  Sign: Leo



kalau nak tgk MV dorang tekan je link tu..






they've already successful debut..want to see more of them in future^ ^



kab0nye...Malaysia pun dah ade group ala-ala mereka yg kt Korea tu jg..ala-ala KPOP gtu..yg dipanggil MPOP??hmm nice to say tp  nmpk sgt mcm meniru identiti...tp xpela bangga juga dgr Malaysia pn mampu utk tubuhkan group mcm dorang jg..yg aku bru skodeng group GULA GULA, P.O.P, V.I.P, 24:7..erm bley thn jg la..tp still xbley bndingkan mereka dgn group KPOP yg sedia ada..msh baru lg rsanya belum debut pun..harap ok la jugak ye!klu aku berminat ada la jg entry nk memperkenalkan mereka-mereka yg disebutkan tu...(kalau ye)hahahahaha..

GoodLuck!

Wednesday, April 27, 2011

Lightstick saya sudah sampai..^__^

hello u olz...
rindu aku ke?tak kan?takpe...ade yg len lg yg sudi rindukan aku..haha
ok update kali nie just nk bgtaw je penantian aku dah berakhir!
huh..menatang pe pulak tu?

jap...aku nk cite la nie

oryte..almost 1 month lebih aku tertunggu -tunggu benda nie sampai..
sampai nak lenguh-lenguh pegal semacam je leher hari2 skodeng incik dr pos laju dtg ke rumah
bkn nk meminang hape nye tapi mnununngu ketibaan lighstick tersayang ku yg sdh diorder pd bulan yg lepas


dan akhirnyaaa.....
penantian ku tamat juga bila mndengar bunyi hon dari van Pos Laju (sgt-sgt knl dah ok ngn bunyi tu) haha!
dan incik pemandu yg kontrol encem tu pn bertanya aku :

incik driver : nie cik ********** ke?
aku : ye saye la tuan empunya nama (SKEMA)
incik driver : nie barang cik dah sampai tulis name & n0.ic bertuah kt sini bla..bla..bla
aku : ok (dlm hati byk ckp btul la dia nie sumbat petai bru taw) terima kasih..^_^

bile van tu blah je dr rumah ngn excited berlari-lari gedik naik ke bilik
haha..(mcm nk msuk olimpik je) hati manyak senang..senyum xlekang dr mulut i yg comel nie
%%$#^@#  ayat keramat tuk diri sendiri

okla..byk songeh pulak kan..jom tgk lightstick yg telah sampai dgn selamat ke tgn aku


user posted image

Type C

7 different name each type.

1. 두준 DooJoon
2. 현승 HyunSeung
3. 준형 JunHyung
4. 요섭 YoSeob
5. 기광 KiKwang
6. 동운 DongWoon
7. B2ST 



aku punya pulak yang nie

3. 준형 JunHyung 











next tyme order yg len pulak..
^_____^

Saturday, April 23, 2011

..always You..

hye all...
aku da semakin fall in love ngan makhluk ciptaan Tuhan yg sorang nie..
xdinafikan lg!!
tp feeling sendiri2 jela..aigoo
sshnye mcm nie
msti aku skg nie agak da xbetul..sedar diri jg kan lau nk berfeeling ngn org nie
dye sape?ramai sgt da knl??jd pujaan
aku pulak??huu...xdikenali pn....
waaaa...terus kan jela berangan..hahaha

to him : 











난 네가 너무 좋아 너무 좋아!

Wednesday, April 20, 2011

Howt News untuk aku!!

...dialog hari nie....

Cik Puan : ko tau ka A ngn E da break? btul ka?

Aku : ya meh?? npa pulak jd gtu?

Cik Puan : si Minho yg bgtaw...tau la bdk tu semakin melarat sda on9 fb (sejak2 ada berukband) hahaha..skrip tmbhn ye..!dia nmpk fb c E 'no longer listed in relationship'...di post lg sumtink tp aku xmau ar bgtaw(rahsia deh)..yg berkenaan je tau ok dear blogger..hehe^__^

Aku : erm...ntah la..aku pn xtaw dowh..tda kaitan dah ngn aku..fb mereka pn sgt bertuah aku dah block + remove..hiahaahahahaha

dialog yg lain terpksa disembunyikan atas sbb2 tertentu...ahaha


A- org yg prnh ada tmpt special dlm hati aku
E- insan yg bertuah slps aku



erm.....apa pndpt korang??aku patut rasa gembira @ rasa sedih @ simpati ngn berita nie??masa dgr berita nie dr mulut Cik Puan aku SHOCK sgt2...hmm tak dinafikan perasaan gembira + puas hati (kenapa) sebab aku mmg tunggu berita tu slama nie..haha jahat kan???dan jujur selama dorang sama-sama aku msh mengharap lg ngan si A tu..tak malu kan???tp tu la yg jadi ngan aku..ssh betul nk lepaskan dia..hmm

dan byk perkara yg wat aku sgt2 sakit hati, sedih bila berkaitan dgn dorang berdua nie..xtaw la..mgkin sbb aku yg msh berperasaan sinis + xpuas hati...org2 yg berkaitan jak tau pa yg jadi antara aku ngn A...bg aku xadil aku kena macam tuh..tp xpela semua dah berlalu...hidup masing-masing..aku just doakan yg terbaik utk mereka...ada jodoh sambung blk la jugak dorang tu kan....

p/s : need ur advice..thx

Tuesday, April 19, 2011

Bigbang Tell Me Goodbye lyrics...

Jom lyn lagu kt blog nie..




Letting you go... (here's somebody...)
Letting you go... (here's somebody...)
No I got this, yeah
Still thinking about this thing a lot
You got me shaken up
(Please tell me there's a way)
And it got my head just spinnin' round round round round
(Please tell me there's a way)
Don't wanna take a fall
It's best to break it up
It's gonna be better for you, move oon on
(Please tell me there's a way)
Uh huh we break it break it
Or thought we make it make it
And now we cover it up

Girl I swear kimi no koto wo ichibyou demo
Kanashimasenai yakusoku
Mamoru tame ni wa mo moukoreshika
Erabu michi wa nai kara

Baby aishita bun dake kizutsuketeshimau
And I've got nothing, nothing to say

Uhuuuh~~
Tell me goodbye, oh, tell me goodbye
Dakishimeta te wo
Tell me goodbye, oh, tell me goodbye
Hanasou
Boku wo wasureru koto ni jiyuu ni naru nara Baby
Tell me goodbye, oh, tell me goodbye

Girl you know kimi ga egao wo naku shitaku hodo
Boku wa jibun mo semeru yo
Nego semeru kotoba mo hikari sae mo
Nanimokamo miushinau
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/b/bigbang/tell_me_goodbye.html ]
Baby kono kuchibiru ga hanareta shunkanni
I'll never find better, better than youuuu uuuu~~

Tell me goodbye, oh, tell me goodbye
Dakishimeta te wo
Tell me goodbye, oh, tell me goodbye
Hanasou
Soba ni iru koto dake ga yasashisa janai to Baby
Tell me goodbye, oh, tell me goodbye

And it's so, so
Sad it just ain't happening
Wish it could be better
Sorry to be scrapping
But I just can't let ya
Shouldn't be less than happy
I said look at me
I couldn't live with myself seeing you lacking
The things you deserve
Baby you was a part?
Must believe that it hurts
That lead this world
I feel the aching through my body
It just takes a bigger part of me
To be let you go
I wish that weren't so...

Kimi no koe setsunaku fade away... away-ay-ay-ay
Kaze ni kakikesareteyuku stay... stay-ay-ay-ay

Kore ijou wa I can't take it, sono namida don't cry for me
Kimi no tame never look back again-a-a-a-ain

Ohh
Tell me goodbye, oh, tell me goodbye
Dakishimeta te wo
Ohh
Tell me goodbye, oh, tell me goodbye
Hanasou
Soba ni iru koto dake ga yasashisa janai to Baby
Tell me goodbye, tell me goodbye
Tell me goodbye



E.M.P.T.Y

yaaa...
that's how i feel right now...




내가 누군가 그리워하지만 난 그를 알고 싶지 않아 ...
어떻게 이런 바보 같은 느낌을 버릴 수 있습니다?
..it's EMPTY now..

Monday, April 18, 2011

Contest : Gambar DesktOp Lappy !

Kontest nie dicopet mse BW td dr blog
hehehe..agak teruja nak join...
sbbnye dgn prasaan bangga nk tunjuk kt korunk pic my lappy desktop yg cun malatop kebabaooom!!
hahaha..

nie banner nye :



^
|
|
|
nie pic desktop lappy tuan empunya kontest..

yang punya aku pulak ini macam :

|
|
|



sebab aku pakai gmbr nie??

- sbbnyee aku mmg mnt giler2 ng Kpop lg2 yg kt atas tu la sae lg lau bkn B2ST..
- sbb len erm aku rasa design pic tuh agak unik + simple..dan aku sukee sesangat!
- dan aku sgt2 meminati lagu-lagu group nie..
(lappy aku nie almost full ngn folder2 berkaitan mereka)


korang dialu-alu kan jugak utk join..
sama-sama meriahkan lg kontest nie..hehe

Syarat nak jOin mudah je.
1. Letak header blOg cik empunya blog itu ( cOpy nama kat atas tuh,aku malas nak cOpy dah ) dan link kan ke blOg tersebut.
2. Buat 1 entry nape kOwg pakai gambar tersebut sebagai desktOp backgrOund lappy or cOmputer kOwg. Tak kesah lah gambar apa pOn. Jgn gambar bOgel sudah ;)
3. Jgn lupa print screen desktOp kOwg. Kalau tak taw nak print screen bOleh tgk tutOrial nie.
4. Pemenang akan di pilih berdasarkan gambar desktOp yg paling sempOi dan kemas susunan icOn/gadgetnya. 
5. Hadiah? Akan diberitahu kemudian. Masih dlm cadangan.
6. Tamat : 14-05-2011.
7. Tag 2 owg blOgger lain sahaja!





orang yg aku nak tag :



goodluck to me..
^___^
안녕히 가세요!!

Friday, April 15, 2011

“CONTEST TEKA UMUR SI COMEL“.

agak lama jgk kn aku xjoin kontest..haha
asyik melayan perasaan je..tu la pasal..huehehe
so i'm back with this contest...

TEKA UMUR SI COMEL...

banner contest teka umur si comel

nak join click banner ye...


Clue:
Kalau ada yang rasa susah nak teka umur budak kecik ni, meh sini aku bagi Clue.Umur dia tak sampai setahun. Berat dia baru 6kg.
Cara pemilihan pemenang:
Pemenang akan dipilih berdasarkan tekaan yang paling tepat. Kalau takde yang dapat teka tepat, aku pilih tekaan yang paling hampir.
Hadiah?
Top up atau cash.
Tarikh tutup: 30 April 2011.

ok jawapan aku :
si comel Sumayyah berumur 10 bulan.


nak tag :
QUE

EJUM

BIBIEY

Thursday, April 14, 2011

jujur dari saya..

huh...
hye korang semua..
sihat jgk ke??
aku kt sini....ermm....cmne nak ckp ek..
tgk fizikal bg yg slalu nmpk aku tue mmg la sihat-sihat ja
tp dalaman..............Hati manyak sakit owhh!!!


haiyaaaaaaaaaa...
aku dlm keadaan yg sgt2 tertekan kebelakangan nie!
jiwa raga merana..
huu...sape yg nk tolong pulihkan aku balik???ada yg sudi tak??
tak tertahan da nk menanggung beban tekanan nie solo-solo


huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...aku nak nangis..
aku tak taw pe la nk jadi ngan aku nie..
rasa terkongkong sangat!
pe yang aku nak semuanya angan-angan ja
yg ado mereka-mereka yg berkenaan yg terus wat aku stress + gila + bengong!
hah!amik ko...da mula da kuar ayat pemanis dr aku..
kalau korang bygkan korang dlm situasi aku skrg...huh tak tau la korang tahan ke jgk..


aku just nak tentukan life aku sendiri..nak buat something yg aku suka
aku xnak dipaksa buat something i dont like it!!!!!
aku just nak study je skrg...tp pe yg aku nmpk dorang xsupport pn kemahuan aku
mereka-mereka(yg berkenaan) hanya bagi harapan palsu
mula-mula yela suh ikut itu la ini la...rekeman kan itu
cadang msuk ini..itu bagus..bermacam-macam yg dicadangkan untuk aku
last-last bila dah dpt tawaran SENYAP je terus..........
............................................


pe maksud tue??xdpt bg jawapan??haisssh...aku dah bosanlaaaaaaaaaaaa
aku dah penat ngn keadaan aku skrg...xde yg nak phm..
aku pn nk blaja independent jgk...
bg aku peluang blaja kt tmpat laen yg aku nak..
tp sampai bila-bila aku xnmpak peluang tu...
yg ado nya blaja kt sini-sini jg...
aku tau korang ssh nk lepaskan aku..tp sampai bila nk terus mcm nie??
heyy...im 20 years old already...
aku pendam je perasaan aku sbb aku taw klu aku xda nnt xde sapa yg nk urus rumah
nk hrp orang-orang rumah skrg...hampeh!!!
(kdg2 rasa mcm orang gaji pun ada jgk)


tapi aku pun nak rasa hidup cam bebudak laen..bkn hidup ikut telunjuk org laen...
sampai bila la aku nak mcm nie..
aku betul-betul fed up dah..i'm going crazy!!



I NEED MY OWN SPACE...

dah melopas.......adoyaii....!!

korang korang....
nak tau sumtink???hayati tajuk nun kt atas tu...rase2 kenape tu ek?nak tau???
(ce cite) smbil tgn liuk melentok da..hahaha
okeh...aku cite ek...


erm....lau perasan entry sblm nie aku ada gtau kan bout someone yg aku admire kt fb...
ala yg tnye kt korang ptut tegor ke tak...yg tu laaa...
lau nak tau sile la carik dan bace ye....^___^
ermm...beberapa ari yg lalu tetibe tgerak ati eden nk melawat profile si DIA...
padahal lau on9 mesti skodeng...tetibe jd private stalker pulak dowh...
n i'm really SHOCK!! sebabnyaaa...
aku da TERnampak status si DIA skrg.... IN RELATIONSHIP.....!!


da berpunya ghupenye.....cek punye cek DIA baru je nek kapal ngn tuut dye tu...........
huuu.....punah harapan ku...aheeeii!!len mcm je ayat kan.......


dah namanya pun aku admire kt dye..
tu la yg dikatakan melepas dah..hmmm cian kat aku kan.........
sbnrnye bru e nk confess kt DIA yg taman kat ati aku nie dah mula berbunga sbb DIA...
tp bunga-bunga xsempat kembang mekar dah layu pulak pun sbb DIA...
tersangat la sayu hati ku ini....adoyaiii...ayat org tingtong dah nie...
tp nasib jgk blm lg mengaku lau tak aku sndiri jgk yg malu..(sengih gedik + wat muka seposen)

frust taw!ekcely kan dah 2 kali aku kene bnda2 mcm nie...
story yg dulu pn lbh kurg je...
org yg aku tangkap cintan akhirnye TERKANTOI jg relationship dorg kt fb...pun aku sndiri jgk yg cek..
kesian tak??kan..kan..hahahaha...ketawa tuk diri sendiri...
nasib engko la Mai.................

Saturday, April 9, 2011

lyrics!

Song Ji Eun ( SECRET) ft Bang Yong Kook

Romanization:

sarangi anya igeon sarangi anya
neoui jibchagil ppuniya
eodi itdeunji naega mueol hadeunji
museowo nareul baraboneun neo

neoui geurimjareul ddara barbda nan jeonhwareul georeo
ne ddeollineun sumsorie jjarithaejyeo beoryeo
ppallajineun ne balgeoreum ddara dwineun nae simjang
michil getman gata eoduwojineun ginbam
neoui jib apbul kkeojin garodeung miteseo
bami kkeutnal ddaekkaji nal chanabwa eoseo
nawa sum maghineun sumbakkokjireul gyesoghae
neon neon neon neon jeoldae naegeseo ddareojil su eobseo

michin geoni wae geureoni
ije geuman najom naebeoryeodwo
nega boyeo sumi maghyeo
nae nunapeseo kom sarajueojwo

neon nal jeoldae beoseonal su eobseo
neon nal sarang halsubakke eobseo
domangcyeobwa nega eodie itdeunji (i don’t wanna see you)
nan bolsu isseuni neol alji gipsugi
neon nal jeoldae boeseonal su eobseo
neon nal sarang halsubakke eobseo
ije nal bwa I Don’t Wanna Cry No More more

sarajyeo beoryeo geuman jom kkeojyeo beoryeo
jeongmal sumdo motwigesseo
eodil gadeunji naega eodi itdeunji
museowo nareul ddaraoneun neo

subaeg beonigo suman beonigo jeonhwareul georeotneunde
wae wae neon daedabi eobseo
ijetni uti mannan ji beolsseo cheoniri dwaesseo
nega johahaneun seonmureul junbihaesseo
nega jaju ganeun georie anja
neol gidarigo isseo nae sarangeul ara
jibchagira marhaji ma sarangeul molla neon
michyeotdago marhaji ma nae mameul molla neon
neon neon neon neon jeoldae naegeseo ddeorojil su eobseo

michin geoni wae geureoni
ije geuman najom naebeoryeodwo
naega boyeo sumi maghyeo
nae nunapeseo jom sarajyeojwo

neodo nal wonhajanha nareul saranghajanha
nareul domangcijima

heotsori jom jibechiwo jeongsin chiryeo geumanjom hae
ije nareul nohajwo

igeon anya sarangi anya(anya)
naege sangcheoppuniya ireojima (neo ireojima)
neol sarang haetjiman ijeneun aniya
neoui gieogeseo nal ijeojwo

I Don’t Wanna Cry No More More



Translation:

It's not love
This isn't love
It's just your obsession
Wherever
Whatever I do
It's frightening
The you who watches me

I follow in your shadow
I make a phone call
I become thrilled at the sound of your shaking breath
My heart runs after your increasingly quick steps
I think I'll go crazy
The long night gets darker
Under the dead streetlamp in front of your house
I'm watching you through the crack in your window
Until the night ends
Come on and find me
You keep playing a suffocating game of hide-and-seek with me
You, you, you
You're inseparable from me

*Have you gone crazy?
Why are you like this?
Please just leave me alone now
Seeing you is suffocating
Please disappear from my sight

You can never break away from me
You have no one to love but me
Try to escape 
Wherever you are
I can see you
You know deeply
You can never break away from me
You have no one to love but me
Look at me now
I don't wanna cry no more, more

Get lost
Just back off
I really can't breathe
Wherever I go
Wherever I am
It's frightening
The you who follows me

A hundred times
Tens of thousands of times
I've called you
But why, why is there no answer?
Did you forget?
It's already been a thousand days since we met
I prepared a gift you'd like
I sit on the street you frequently travel
I'm waiting for you
I know my love
Don't call it obsession, you don't know love
Don't say I've gone crazy
You don't know my heart
You can never be separated from me

*REPEAT

You know you want me too
You know you love me
Don't run away from me
Cut the crap~
Get ahold of yourself and stop it
Let go of me now

This ain't right
This isn't love
It's just hurts me, don't be like this
I loved you
But I don't now
Erase me from your memory

I don't wanna cry no more, more

I like you the best