anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Tuesday, September 18, 2012

Lawatan Rasmi Pasangan Diraja Britain ke Sabah

Assalamualaikum..Salam selasa buat semua..semoga sihat selalu ya..tak seperti saya yang mengalami kengkakan kaki (adaka ayat gitu) ahaha kasi ada saja kan..

ok2..saya mau kasitau ni minggu lepas kalau kamurang tau la kan..pasangan diraja yg femes sapa tu alaa yg kawin tahun lepas tu..Prince Harry dgn his wife Kate Middleton..pasangan diraja Britain ni dalam rangka lawatan rasmi ke Asia sebenarnya..dan Malaysia tidak terkecuali antara negara Asia yang mereka kunjungi..

Kalau kamurang tengok berita uinaa..sasak gia di KLCC tu...awal pagi suda bekerumun orang datang mau tengok Royal Couple ni..yang saya tau mereka pi ada pi lawat masjid..pi jalan2 juga sekitar KL..(tp not sure sblh mana kan)

ok..jom pindah topik lagi..After orang stay di KL kan yang paling saya suka kan..dorang fly lagi pi SABAH..naa...KAU ADA??yang sebelum ni asyik mengutuk, menjatuhkan negeri orang..kau tengok sapa yang datang pi sana..

Bukan menunjuk tapi PROUD TO BE SABAHAN sebab royal couple sanggup juga fly dr KL ke Sabah..semata-mata nak tengok tinggalan tanah jajahan mereka dulu..Yala sebelum ni his grandmother pernah juga datang ke Sabah..jadi cucunya pun mesti jua mau merasa melawat tempat jejak kaki neneknya kan..

Dorang ke Sabah pi Lahad Datu iaitu Lembah Danum a.k.a Danum Valley..serius saya puji! Tempat ni sgt cantik!! saya yang urang Sabah ni, yang memang anak jati tanah kelahiran Sabah belum pernah lagi tau datang situ..dgn view nature yg sangat memukau..IT'S TRULLY AMAZING..dengan laluan canopy..tu sebab royal couple ni teruja mau datang Lembah Danum..menikmati nature feels..dgn mata kepala sendiri..

bila nampak Kate pakai necklace with our pearl (handcraft) on her neck masa sambutan dorang sampai ke KK..I dont know to describe the feeling..PROUD!

uuhh..tersenyum lebar oh...saya bangga jadi orang SABAH..jom cuci mata dengan gambar ni










Gambar di Lembah Danum












Jika anda berkunjung ke Hutan lembah Danum dekat Lahad Datu, Sabah maka inilah pemandangan terindah yang pasti dikenang sampai bila bila. Anda harus bangun seawal 5 pagi dan naik menara pemerhatian untuk melihat hutan tropika berusia 130 juta tahun ini diselubungi kabus dan awan, bak salju mendakap minda. Hutan Danum lebih tua dari hutan Amazon di Amerika Selatan.

This is the famed view of Danum Valley pristine rainforest, older than Amazon rainforest in Latin America, majestically covered by mist, can be seen early morning from an observation post. 






The visit as shown on Malaysia TV



Budi bahasa budaya kita..jadi lepas ni kalau ada yang masih mengutuk, sila sekolahkan minda anda terlebih dahulu, jgn biarkan pemikiran kotor menjajah minda sendiri..baik buruk sesuatu tempat (negeri yang kamu kutuk tu) hakikatnya, adalah lambang jati di kamu jua sebagai seorang rakyat MALAYSIA..sebab mmg Sabah pun sebahagian jadi Malaysia..so kepada insan-insan yang pendek akal tu silalah muhasabah diri..

THANKS FOR COMING TO SABAH PRINCE HARRY AND KATE MIDDLETON


Pic and some article credit to 


I like you the best