anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Monday, February 11, 2013

Menggebukan diri di KLCC



Assalam semuanya..

Happy Chinese New Year.. xin nian kuai le..新年好!恭喜發財!
Banyak tak korang dapat angpau?? aka duit raya dari orang cina??

Mai cuti2 ni duk kat rumah kakak ja..
menjaga rumah...si kakak pula merayap pi tidur rumah kawan dia..
:(

Hurmmm...
Tapi disebabkan boring dan bosan yg melampau di hari ketiga di rumah beliau
Mai memanjangkan juga kaki keluar ke KLCC

Haiish..keluar area Wangsa Maju( i'm staying here now for weeks)

sunyi...lengang ja..
kedai banyak yg tutup..
Maybe..sbb holiday kan.
yela chinese new year cuti dua hari maaa
banyak yg mau jalan2 pi rumah kawan
collect angpau
makan yesang...errm yummeh! 
Hahahah diriku pula merayau ke KLCC (naik LRT je)


sesampainya di KLCC..

o____O


hah! ambik ko..

kenapa?? SANGAT...SANGAT....SESAK!!
SESAK DGN LAUTAN MANUSIA..


perrgghh...mana ramai dgn org awam dtg nak tgk tarian singa kat klcc park
ala yg kat luar tu

yg hangitnyaaa...masa2 ni juga bangla2 pun ikut juga menyemakkan diri
eh* aku kat negara dorang ke skrg ni??
tu la yg hati Mai dok membebel..
ke sana ada bangla, foreigner..ke sini bangla juga
ke situ, sana sini, mana2 ada bangla..
hoii...semaknya mata menengok!
daripada sakit mata Mai pun cari port nak mengisi perut 
yg meragam bila nmpk lautan manusia



ikutkan tajuk..hmm mmg dtg KLCC kali ni mmg niat menggebukan dirila
sbb...keja nya kan...makan..makan..dan makan terus
keluar dari rumah tak makan apa pun..saja bg kosong perut
sampai sana, pegi la jalan2 kat area food court..
then, mata ni terus terlekat kat area korean cuisine and dish
mmg dah lama sgt mengidam nak makan makanan korea
then Mai pun buat order, nak makan jajangmyeon...tapi habis.. :(


then, decide order bulgogi (set dgn nasi sekali)
Mai minta extra egg..set sekali dgn kimchi (wajib ada la kan dah makanan korea)
dgn ubi rebus..
rasanya?? the taste IS GOOD..Seriously..tp mash tak puas sbb nak makan yg real korea punyerr
tapi alhamdulillah tekak ni boleh juga terima..
yg menariknya, masa duduk kat meja, next table takde org, ada la dua org lelaki ni dtg
nak tumpang duduk kat meja yg kosong
dorang pun order makanan korea juga dr tempat yg sama mai order tadi
tapi both of them order ramyeon..


yg sorg tu order spicy ramyeon, yg sorang lagi yg ramyeon biasa *kot*
mamat yg order spicy ramyeon tu bila dah makan, hah dok merengek pedas..
sapa suh order yg spicy?? hahahaha..tp dorg mmg mcm dah biasa dgn makanan korea je..
sbb curi2 dgr la jg dorg ni dah penah pegi korea.. blablabla..
tak dgr lagi sbb dah kusyuk dgn makanan sendiri ^^


Mangkuk hitam bulgogi, mangkuk putih telur mata, 
mangkuk bulat silver nasi putih, mangkuk kecik kimchi and ubi rebus

OK..Makan..makan..and makan..
sambil2 nengok orang yg lalu lalang

Habis makan, sambung merayau lagi..just window shopping

Nak membelinyaa...hurrmm tunggu bila dah kaya la! hahahaha


Ok...dok jalan punya jalan...
masa lalu kat satu kedai yg jual gift and sourvenir ni
nampakla gift yg unik..and basically, kedai tu jual akseksori, or keychain yg sewaktunya 
all about music

INTERESTING! 
sebab ada satu keychain tu Mai nampak cantik sgt...
hurmm sebelum ni baca kat fanfc ja and imagine kat fanfic sendiri
nak bg gift utk tersayang
OT6 ye.. (terutamanya main rapper & main vocal)
Mai nampak keychain mic yg sgt2 cantik..

Yes....seriously, Mai pernah terfikir nak bagi dorg keychain tu..sbb pilih dorg berdua
sbb dorg selalu pgg mic bila perform...
eeeyyh! tahan2 hati ja tadi...nasib tak bawa cash byk..huuu kalau tak, mmg dah rembat

dok smabung lagi berjalan...
then krook..krrookk...perut buat hal lagi..
minta diisi...haha BENGONG KAN??
dah makan, pastu makan lagi..

Mai pegi la decide nak tea-time kat secret recipe..
alone lagi..huuu
dah muak makan choco indulgence, kali ni order choco fudge dgn hot cappucino je


errkk...tak best sbnrnya bila kuar makan sorg2..
macam ni...kek 1 slices je...tapi payahnya nak bagi habis
sebab sorang je..huuu

tapi dah fikir eh ni duit ni dah order sayang kalau ta habis..
dgn slow motion akhirnyaa..habis juga..

masa ni dah petang, tlepas kuar dari SR, manusia makin ramai
dah hilang mood nak sambung tgk manusia yg berduyun2 ke sana sini..
perut dah terlebih kenyang...mata dah berat

daripada lentok kot klcc, better balik rumah sbb takut nnt ada yg baring kat lantai klcc tu
lalalalalala
hahahahaha..itulah kisah Mai di hari chinese new year tahun ni..


Klu tahun lepas, mai balik puchong rumah Min, jalan2 kat IOI..
kali ni non hadooo~~
hurmm okla...dah penat tgn ni dok ketak ketuk menaip...nak rest dulu...

Thank you for spending your time reading this

*give cookies famous amos*
lalalalala...muah3

bye yeom!
Assalam


I like you the best