anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Friday, August 19, 2011

sungkai a.k.a berbuka puasa di luar..^^

assalamualaikum...
bertemu kembali..hehe nah kan! klu sda slalu diupdet blog nie org brunei ckp *pandai nyanyat*
tak pun dr istilah melayu pandai kemaruk + ketagih nak mengemaskini (ayat skema bermula kembali)
so jejari comel mula menaip dgn bunyi yg sgt kiut..ketak ketuk tak tak tak...hahahaha


okla...stori hari ini...bersamaan 19 ramadhan...
alamak! sedar tak sedar Lailatul Qadar semakin dekat..tapi rmadhan yg mulia semakin menjauh..
hati nie rasa sayu pulak..sbbnya dah nak meniti hari terakhir ramadhan..lepas nie umat islam sedunia pasti rindu akn kedatangan bulan penuh barakah dan rahmat nie tahun depan..sempatkah??
wallhualam...insyaAllah..dipanjangkan umur dpt juga merasa lagi kan..^__^


balik kepada asal..hehe hari nie untuk pertama kali owh sia berbuka puasa di luar bersama genk karas..
nampak sangat kesian kan??tapi untuk pertama kali dgn kawan2..
klu dgn family berkali2 dah...
hari nie ekceli ya sia juz temankan dua makhluk Allah pegi membeli belah.. cik ejum dan cik sina..
iyaaaah!!itu dia...semangat bershuping...dgn kasutnya, dompetnya, len2 lagi... *tak ingat dah*
paling manang c ejum jua la...paling ramai plastik ko angkut bwa pulank..hahahahaha


sia yg juz cuci2 mata, gagahkan kaki jua bejalan c kwn mereka2 dan terpksa menahan hati yg dah gatal + kedengkian membuak2..sia pun mau jua shuping ba...jeles ninguk kamu memborong segala kasut, klu dapat mau jua beli baju raya terus..tapi apa kan daya...nada usin a.k.a money a.k.a duit..
haiyaaa...lmbt menunggu beliau mulih dari outstation...

oh mummy daddy ku...cepatla balik...mau beli baju rayaa...huwaaaa..... :(


dipendekkan cerita..abes da window shuping ulang alik dr tingkat 1 ke tingkat yg 1 lagi..limpas jua kadai yg sama..pekerja kadai yg ninguk kami balik2 lalu tempat yg sama mesti boring + cuak nampak muka kami..tmbh2 lagi dgn muka yg lapar..haha


awal2 mmg dah plan nak buka puasa kat waterfront..alhamdulillah tercapai even c eujm mula2 nak d mekdi juga..cik ejum..kat mekdi len hari bole mamam juga di sana...nie kali mesti mamam kat tempat yg sia suggest..AISHA CORNER...hehe..itu dia!
siuk taw kat tempat nie..klu dgn genk kat topone dulu dgn jed ikram slalu juga stay tp jarang mkn..tetiba kan hati sia mcm digaru2 mau mamam kat sna..sambil2 tggu azan berbuka, tggu makanan sampai, ble jua rehatkan mata ninguk laut..pmndgn yg indah kat sebelah jak..tia pecaya??ini haha...







<---- sunset sebelum berbuka puasa
nmpk tenang je kan mata melihat keindahan Tuhan











<----- yang nie pulak after sungkai..
tengok sunset dah mula jatuh..
nmpk air yg wrna merah tu kan??
ekceli di bagi free *kowt* untuk kami2 yg sungkai di sana..termasuk kami..









ni la muka yg jakun dan lapar menunggu makanan..



















makanan yg di order..nyam3..aisha special..lbh kurg mcm nasi lalap..





yg nie pulak masa sungkai kat Shangri-La isnin yg lalu..saje flashbek..ngehehe

























tak sempat nak snap makanan yg len..da msuk dlm perut^^

P/s : dah mcm tunggang-langgang pulak entri lai nie..maaf ye..

I like you the best