anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Sunday, September 13, 2015

Food Hunting - Beans and Beans Cafe

Hi, assalamualaikum.
Went to Suria Sabah last week (Saturday) to visit my collage's booth. Da puas sembang dengan staff yang jaga booth tu, aku dengan Bibi round la pusing mall sebab da jarang kan masuk Suria Sabah tu.

Then terjumpa (terlimpas) satu cafe ni yang sememangnya aku sangat alert sebab berkonsepkan Korean cafe! Yes, I was right! I found another cafe that served bingsu (ice shaved) after the one in Oceanus Mall which is Nunpat.



This is Beans N Beans Cafe (Korean Cafe) that I've been looking for. Well, in Sabah its kinda hard to find Korean food which is halal and can be eaten by Muslims..So cafe ni salah satu yang menjadi sasaran untuk melegakan tekak yang da kering lepas borak panjang dengan staff UCSF di booth.

Ajak la bibi masuk cafe ni sebab teringin sangat nak makan bingsu. Selalu nak pergi kat Nunpat tu asyik full je seat sebab ramai sangat yang datang. Kali ni da alang-alang nampak yang paling terdekat maka jom lah kita order.

They serve a different type of bingsu. Ada bingsu red bean, choco bingsu, cheese, green tea and coffee bingsu. Aku n bibi decide nak rasa choco bingsu (aku), dengan cheese bingsu (bibi). Konsep sama dengan CaffeBene yang aku selalu pegi kat Sunway Piramid tu. Standard ar Korea punya style order, lepas da bagi order kat kaunter, dorang akan bagi satu alat penggera yang ada set no.order kita. 

Bila benda tu vibrate, tu tanda order kita dah siap, Tahu kan? Sapa yang pernah pegi mana-mana kafe Korean style memang biasa da dengan situasi tu



Ni la dia alat yang akan vibrate bila order kita dah siap. Tak tahu nama, sorry!



Bingsu da sampai, aku memang dah terliur tengok. 
Choco bingsu menggoda, cheese bingu seksi sangat! Aummm

Bila masuk mulut ja, terus sengih sampai ke telinga. Hahaha rndu terubat sebenarnya.
Da lama mengidam nak makan ice shaved ni


Looks yummy right?
Choco bingsu tu diletak brownies (yang bentuk segi empat kecik tu) selit banana sekali, ada biskut oreo, aiskrim and chocolate sauce
Cheese bingsu pula ditabur dengan cornflakes dengan selit sekali cheesecake cinonet kat bawah aiskrim tu

Nice! Nice...not bad! hehehe

And I love the environment. Simple but eye catching.

The concept a bit like mini library but actually it is not a real book. haha


It's really a nice place to hangout and have a long chat with your friends.



Well, I have a great time with bibi. Thanks for accompany me. :)








I like you the best