anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Wednesday, March 30, 2011

mensyukuri nikmat yang ada




عَنْ أَبِى هُرَيْرَة َ قَالَ
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
اُنْظُرُوا إِلَى مِنْ أَسَّفَلَ مِنْكُمْ
وَلا تَنْظُرُوا إِلَى مَنْ هُوَ فَوْقَكُمْ

فَهُوَ أَجْدَرُأَنْ لا تَزْدَارُوا نِعْمَةَ اللهِ

Dari Abu Hurairah r.a. katanya :
"Bersabda Rasulullah s.a.w. :
"Perhatikanlah orang yang kurang daripada kamu
dan jangan hanya kamu perhatikan orang yang lebih daripada kamu
kerana dengan itu wajarlah kerana kamu tidak memandang sepi
nikmat Allah kepada kamu."



Hadis sahih riwayat Muslim





ayat yang buat hati saya lebih tenang : 
("Perhatikanlah orang yang kurang daripada kamu
dan jangan hanya kamu perhatikan orang yang lebih daripada kamu")
bersyukur dgn apa yg ada

Tuesday, March 29, 2011

special entry. .Happy Birthday Kwangie!!

aneyong...
wanna wish happy birthday to him..
Lee Ki Kwang ssi...
saengil cukkae...^^

i'm glad you've being more mature...
hope you and Beast always be blessed with so much of love
B2uty always beside you..


|
|
|
|
|
|





i'm supposed to be happy on his lovely day
but today make me cry a lot!!!
i'm not in mood right now..

I'M SORRY...

Sunday, March 27, 2011

hey you!

aneyong all

korang.......
saya nk bgtaw something nie
sebenarnyaaaaaa
saya sgt2 malu..
sangat dan sangat
sbbnya skrg saya terasa aura bunga2 yg berkembang mekar 
biase la kan dlm hati skrg dah ada taman..haha!

jujur tu yg saya rasa skrg..
lagi2 ble sy nmpk awak..
tp yg lucu nya saya nmpk awak kt fb je
bkn realiti..hehe
asal nampak awak online 
tbe2 je my heart beat fast!
wow..kuatnye aura awak
tp saya tetap takut nk tegur awak..
pe lagi nk bawa awk chat
berkali2 fikir patut tegur ke tak..
confius..............
kenape jd mcm tu ek??
pe makna semua tu?


yg saya tau awak da mula curi hati saya! 
tp xpatut...
awak tak bertanggungjawab pn..sbbnya awak xtaw langsung pe yg saya rasa..
haaaiih....
eotteohge??

Friday, March 25, 2011

semakin dekat hari tu semakin tertekan!!!

hmm...
hanya mampu mengeluh
xbolehkah pertimbangkan keinginan aku?
apa yg aku nak????
sgt2 stress!!
nk blajar pun mesti kena atur???
ikut ckp org lain?????
aku bkn budak lg
xboleh ka aku nak wat something yg aku suka??

aku juz nk support dr korang semua!
tp aku rasa terkongkong!
pa yg aku mau aku xkan dapat
puas la hati kamu???
xda peluang langsung utk org yg gagal mcm aku!!

Tuesday, March 22, 2011

No Love!



Staring out into the world across the street
You hate the way your life turned out to be
He's pulling up in the driveway and you don't make a sound
Cause you always learn to hold the things you want to say
Your always going to be afraid


There's only hate
There's only tears
There's only pain
There is no love here
Oh so what will you do?
There's only lies
There's only fears
There's only pain
There is no love here

Broken down like a mirror smashed to peices
You learned the hard way to shut your mouth and smile
If these walls could talk they would have so much to say
Cause everytime you fight the scars are gonna heal but there never gonna go away

There's only hate
There's only tears
There's only pain
There is no love here
Oh so what will you do?
There's only lies
There's only fears
There's only pain
There is no love here
Oh no So what will you do?

Your falling, your screaming
Your stuck in the same old nightmare
He's lying, your crying
There's nothing left to salvage
Kick the door cause this is over
Get me out of here

(Kick the door)


There's only hate
There's only tears
There's only pain
There is no love here
Oh so what will you do?
There's only lies
There's only fears
There's only pain
There is no love here
Tell me what will you do?
There's only hate
There's only tears
There's only pain
There is no love here. . .

Friday, March 18, 2011

perkongsian bacaan

assalamualaikum semua...
kembali di hari jumaat penghulu segala hari..
alhamdulillah...

korang minat bace novel x??
minat??tidak??erm..it's okayy..
hari nie aku nk share tentang seorang penulis novel yg hasil karyanya menjadi kegemaran ku..
lau sesape yg gila membace novel, mesti kenal ngn penulis yg aku nk sebutkan nie..

RAMLE AWANG MURSHID..







ya.....nie la dia penulis yg hasil penulisan dan luahan idea beliau aku sgt2 kagumi..

jom spotcek profile beliau :


Ramlee Awang Murshid (lahir 4 November 1967) ialah seorang penulis novel dan juga penulis Malaysia untuk Radio Televisyen Malaysia (RTM) sejak 1986. Ramlee Awang Murshid dilahirkan di PaparSabah merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Beliau bertugas sebagai wartawan penyiaran di RTM Angkasapuri Kuala Lumpur.
Dalam dunia penulisan, Ramlee terkenal sebagai novelis thriller dan sudah empat kali memenangi sayembara penulisan yang antaranya melalui kejayaan novel Pei Pan yang diiktiraf pemenang kedua Hadiah Sako bagi Novel Nasional 2002.
Pelajar Terbaik Komunikasi Massa 2000 UKM ini menyifatkan kejayaan Pei Pan meninggalkan kenangan paling manis kepada Ramlee kerana beliau penulis pertama dari Sabah yang meraih kemenangan bagi hadiah terbabit.
Beliau yang menerima Watikah Penghargaan Khas daripada UKM pada 2001 dan Pelajar Terbaik Keseluruhan Pusat Pengajian Media dan Komunikasi (2002) sudah menghasilkan 13 novel dan antaranya ialah Tombiruo, Ranggau, Mandatori, Satu Janji, A.D.A.M, Semangat Hutan dan Rahsia Perindu.
Novel terbarunya, Bagaikan Puteri, dinobatkan sebagai pemenang Anugerah Sastera Negeri Sabah dan sambutan daripada peminat menyebabkan dia teruja menyambung novel terbabit sehingga lahir trilogi Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu dan Hijab Sang Pencinta.
Dilahirkan di daerah PaparSabahgenre novel beliau pada umumnya berbentuk "thriller" dan seram.
(bangga sbg anak jati negeri Sabah)



Latar belakang pendidikan





Anugerah



  • Pemenang tempat kedua untuk novel Igauan Maut (1995) dalam Pertandingan Menulis Novel Dewasa, anjuran Dewan Bahasa Dan Pustaka, cawangan Kota Kinabalu.
  • Anugerah Sastera Negeri Sabah 1995/1996 menerusi novel Igauan Maut
  • Pemenang tempat kedua untuk novel Pei Pan, anjuran Hadiah Sako Novel Nasional 2002.
  • Anugerah Sastera Negeri Sabah 2004/2005 menerusi novel Pei Pan
  • Anugerah Sastera Negeri Sabah 2006/2007 menerusi novel Bagaikan Puteri
  • Anugerah Buku Pilihan Pembaca Popular Berita Harian 2009 menerusi novel Hijab Sang Pencinta (tempat ke-3)

Senarai Novel

  1. Igauan Maut - Dewan Bahasa & Pustaka
  2. Anugerah Pertama - Creative Enterprise
  3. Pei Pan - Utusan Publications & Distributions
  4. Tombiruo - Alaf 21
  5. Semangat Hutan - Alaf 21
  6. Tombiruo Terakhir - Alaf 21
  7. Ranggau - Alaf 21
  8. Mandatori - Alaf 21
  9. ADAM - Alaf 21
  10. Satu Janji - Alaf 21
  11. Bagaikan Puteri - Alaf 21
  12. Rahsia Perindu - Alaf 21
  13. Hatiku Di Harajuku - Alaf 21
  14. Cinta Sang Ratu - Alaf 21
  15. Hijab Sang Pencinta - Alaf 21
  16. Ungu Karmila - Alaf 21
  17. Personal Justice (ADAM versi Inggeris)- Alaf 21
  18. Mikhail - Alaf 21
  19. 9 Nyawa - Alaf21
  20. Cinta Sufi - Alaf21
  21. Rayyan Fantasi - Alaf21 (bakal terbit)


*sumber-Wikipedia


antara karya beliau di pasaran




yang menjadi favourite!!
|
|
|
|

tadaaa



sinopsis : 

~ Bagaikan Puteri ~

Haryani dan Laksamana Sunan...
saling jatuh cinta. Pertemuan kedua insan ini dalam satu dimensi di luar batas jangkauan manusia, malah sukar diterima lojik akal. Mereka dari zaman yang berbeza.

Haryani terperangkap dalam perkelahian antara kebaikan dan kebatilan manusia. Perjalanan yang panjang, penuh ranjau dan cabaran membuatkan Haryani dan Saifudin mendiamkan sahaja cinta yang terpendam.

Dani... pertama kali melihat Haryani yang terlantar koma di hospital terus jatuh hati. Dia berusaha membawa Haryani kembali semula ke abad 21.

Antara dua lelaki, Haryani terpaksa membuat pilihan. Antara dua nyawa dalam jasadnya; sama ada tinggal bersama Laksamana Sunan pada penghujung kurun ke 15 atau kembali semula ke abad 21. Tiada dua kehidupan dalam zaman yang berlainan. Salah satu kehidupan itu mesti mati!


~ Cinta Sang Ratu ~

Laksamana Sunan yang telah kehilangan Haryani pulang semula ke tanah Acheh.. Beliau dipanggil untuk memerangi manusia penyembah syaitan iaitu Ratu Sulaman.. namun.. pertemuan awal Laksamana Sunan dgn Ratu Sulaman telah mengubah hati dan pendirian Sang Ratu.. melalui ungkapan ” Sebagai manusia..aku sayang padamu” oleh Laksamana Sunan telah memutikkan cinta di hati Sang Ratu.. Sang Ratu akhirnya dipulihkan dari kuasa sihir Maharani dan menjadi isteri Laksamana Sunan.. Namun Maharani menjejaki Ratu Sulaman dan menculik Sang Ratu… Laksamana Sunan menjejaki isteri kesayangannya Sang Ratu yg telah disihir menjadi manusia penyembah syaitan semula.. biarpun berjaya.. namun dalam pertempuran yang berlaku.. Ratu Sulaman dibunuh oleh Maharani sendiri.. “lelaki berduka dari Tanah Rencong” yang digambarkan sebagai Laksamana Sunan membuktikan kedukaan yang ditanggung… namun sifat mulia dan rasa cinta pada Allah mengatasi segala-galanya..
Mushaf Laksamana Sunan kpd Ratu Sulaman
Cinta Sang Ratu
laksana langit mencengkam purnama
ibarat mutiara di lautan biru
saujana mata memandang, seluas langit terbentang
tatkala cinta berbisik, suaranya memuji TUHAN
pabila rindu terusik, rasulnya jadi pilihan
sampai masanya cinta jadi taruhan
Sang Ratu menjadi impian


~ Hijab Sang Pencinta ~

RASA rindu terhadap keluarga menggamit hati Saifudin merentasi Tanah Sumatera untuk pulang ke Punggor, Tanah Melayu. Namun, kejahatan seolah-olah memburunya. Setiap langkahnya dibayangi halangan yang tak berkesudahan.

Berita kepulangannya di Tanah Melayu sampai ke pengetahuan Sultan Melaka. Kemarahan baginda kerana tidak dapat mengahwini Haryani menyebabkan dia mula menjadi buruan orang istana.

Saifudin lari ke gua. Di situlah bermulanya satu lagi keajaiban. Jasadnya berpindah merentasi hijab masa untuk sampai ke abad 21. Sekali lagi Saifudin bertemu dengan Haryani dan kisah cinta yang melangkaui masa mekar semula.

Namun, kejahatan yang senantiasa mengiringi setiap injak kakinya masih mengekori. Kali ini tebakan musuh durjana mengakibatkan sengketa yang tercetus di langit berlaku lagi.

HIJAB SANG PENCINTA - pelengkap trilogi Bagaikan Puteri dan Cinta Sang Ratu ini sarat dengan konflik hingga ke akhir.  Lagenda minda, Saifudin atau Laksamana Sunan ciptaan Ramlee Awang Murshid sekali lagi menggentar perasaan dan menggetar naluri anda yang menghayatinya. Ikutilah epik thriller ini...





aku sgt2 addict dgn ketiga-tiga buku nie
sbbnya jln ceritanya sgt menarik..
aku rasa aku pn terikut sama berada dlm penceritaan dan pengembaraan Laksamana Sunan. .
korang try laa bace ye!

terbaik dari ladang...............^_^

Wednesday, March 16, 2011

“ Giveaway Coklat by Blog Armiza”

hye..
sejak cuti sekolah da mula semakin rajin pulak dowh aku menghapdet blog nie
(padahal aku bknnye sekolah lg)
hehe..


ok back to main point!
sbnrnya aku telah di tag
oleh  Cik Armiza
untuk join Giveaway nie..

aku sgt tertarik..
sbb give away nie sgt2 menarik..
dan aku nk share la supaye korang-korang kt sane tu berminat jugak nk join..
ianya tentang coklat!
weheeeii..
cam tau2 je kan cik Hika Mayra nie gila sgt ngn coklat..
haha

inilah banner nyeee..


berminat??nak join..jom laa!
klik banner @ nama tuan empunya contest di atas tu..


org bertuah di tag..



apa itu LOT.MY??

ANEYONG.......
*bow*


entry hari nie nk share tntg web WWW.LOT.MY
sbnrnye aku pn baru je buka web nie..
setelah di tag kt blog..

akcely web nie tntg online store..
bg sesape yg berminat nk buka new store jual brg2 secara online boleh sign up kt web tu
dan web nie sgt2 menarik..
aku da sign up 
tp masih lg blur2..hehe bru je kan nk try..

korang tertarik??
berminat jg nk wat store sendiri??
jom klik kt sini 



dipersilakan mencuba ye

SHARING IS CARING!! ^_^

Monday, March 14, 2011

stress + sedih + blur = %#@%$!!!

huhu..
aku sangat2 sedih hari nie...
kehidupan yg diatur
macam robot!!!!
aaaarrrgghhh........
kenapa??????????

ya..sebab aku orang yang gagal!!!
aturlah hidup aku
wat pa yg kamu mau...
org yg gagal nie xlayak bersuara..


TERIMA KASIH!!

cherish that person

Korean

눈 뜨는 순간 말 없이 떠오른 사람
왠지 그게 좋아서 그냥 웃었죠

바쁜 하루에 갑자기 궁금한 사람
자꾸 눈에 밟혀서 신기했죠

(그댄가요) 내 안에 조용하게 사는 한 사람
(그댄가요) 그게 참 든든한 또 한 사람

생각만 하는데도 내 맘 한쪽은
햇살이 내리듯 따뜻해져요

참 아끼고 있죠 그 사람을 아껴요
그 사람이 좋아서 아마 이 곳에 태어났나봐
늘 사랑한단 말 언제나 보고싶단 말
그 말론 항상 부족할 만큼 그 사람을 아껴요

혼자있는 밤 갑자기 보고 싶을 땐
마치 숨을 참듯이 맘이 벅차죠

길을 걷다가 괜스레 걱정이 되서
발걸음을 멈추고 생각했죠

(그댄가요) 내 안에 조용하게 사는 한 사람
(그댄가요) 그게 참 든든한 또 한 사람

생각만 하는데도 내 맘 한쪽은
햇살이 내리듯 따뜻해져요

참 아끼고 있죠 그 사람을 아껴요
그 사람이 좋아서 아마 이 곳에 태어났나봐
늘 사랑한단 말 언제나 보고싶단 말
사랑하기도 모자란 날들

참 아끼고 있죠 그 사람을 아껴요
사랑한다는 말로는 다 할 수 없는 소중함이죠
그 사람 곁에서 잠들고 깰 수 있다면
내 모든걸 다 써도 될만큼
그 사람을 아껴요


Romanization

Noon ddeuneun soongan mal upshi ddeo oreun saram
Waenji geuge joaseo geunyang ooseotjyeo

Babbeun haroo-eh gapjagi goonggeumhan saram
Jakkoo noon-eh barbhyeoseo shingihaetjyeo

(Geudaengayo) Nae an-eh joyonghage saneun han saram
(Geudaengayo) Geuge cham deundeunhan ddo han saram

Saengakman haneundedo nae mam hanjjokeun
Haetsali naerideut ddaddeuthaejyeoyo

Cham akkigo itjyeo geu sarameul akkyeoyo
Geu sarami joaseo ama i goseseo tae-eo natnabwa
Neul saranghandan mal eonjena bogoshipdan mal
Geu mallon hangsang boojokhal mankeum geu sarameul akkyeoyo

Honjaitneun bam gapjagi bogoshipeul ddaen
Machi soomeul chamdeushi mami bukchajyeo

Gireul geotdaga gwaenseureh geokjeongii dwaeseo
Bal georeumeul meomchoogo saengak haetjyeo

(Geudaengayo) Nae an-eh joyonghage saneun han saram
(Geudaengayo) Geuge cham deundeunhan ddo han saram

Saengakman haneundedo nae mam hanjjokeun
Haetsali naerideut ddaddeuthaejyeoyo

Cham akkigo itjyeo geu sarameul akkyeoyo
Geu sarami joaseo ama i goseseo tae-eo natnabwa
Neul saranghandan mal eonjena bogoshipdan mal
Saranghagido mojaran naldeul

Cham akkigo itjyeo geu sarameul akkyeoyo
Saranghandaneun malloneun da halsoo upneun soojoonghamiijyeo
Geu saram gyeoteseo jamdeulgo ggaersoo itdamyeon
Nae modeungeol da sseodo dwaelmankeum
Geu sarameul akkyeoyo 



English

The one that appears in mind, without a word, the moment I open my eyes
For some reason I liked that, so I just laughed

The one that I suddenly wonder about during a busy day
It was interesting how she kept haunting my thoughts

(Is it you?) The one person quietly living inside me
(Is it you?) Another person who's truly dependable

Even just thinking about it, one side of my heart
Warms up, as if the sun is shining on it

I truly cherish her, I cherish that person
Perhaps I was born here because I like that person
The words: I always love you, the words: I'm always missing you
As much as those words are always inadequate, I cherish that person

The nights when I'm by myself, when I suddenly miss her
As if I'm holding my breath, my feelings are overwhelming

As I walked along the streets, I became uselessly worried
I froze in my steps, absorbed in my thoughts.

(Is it you?) The one person quietly living inside me
(Is it you?) Another person who's truly dependable

Even just thinking about it, one side of my heart
Warms up, as if the sun is shining on it

I truly cherish her, I cherish that person
Perhaps I was born here because I like that person
The words: I always love you, the words: I'm always missing you
The days when I didn’t love her enough

I truly cherish her, I truly cherish that person
How I value her, it can't be capture completely by the words I love you
If I could fall asleep an wake up to that person
To the point that it’s fine even I were completely used up
I cherish that person.




full credit to B2STRISING.COM

I like you the best