anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Wednesday, March 15, 2017

Wedding day Leyha | Yuz 11.03.2017

Assalamualaikum..

Sekian lama nda buat job wedding (jadi official photographer) gitu, last buat pun dalam bulan Mei tahun lepas..pergghh punya lama tu berehat..

Jadi tahun ni mau slow2 aku aktif balik ambil gambar terutamanya engagement / wedding..mau asah skill ba..lama nda beraksi..eventually bukan kepakaran bab wedding2 ni (sebab nda minat sangat). hahahaa

Last week, berdua dengan geng karas si Biebbiey bertolak awal pagi dari KK ke Kundasang sempena wedding day kawan sumandak Leyha..Sebab dalam masa yang sama mau buat praktikal snap sana sini gambar..Mana tau skills sudah ke laut nda pandai balik2 kan.. :p

Harapnya tangan masih ada bisa untuk shot dari few angles yang lain, create moment, ada story behind every pictures...kaaaann? hehee

Insha Allah minggu ni try job engagement a.k.a orang bertunang pula...berdebar sebab tau gambar2 yang aku ambil sebelum ni pun nda setanding dan sehebat otai2 yang sudah lama beraksi dalam industri fotografi perkahwinan ni..gua masih amatur beb..

Jadi, silalah menjamu mata dengan a few gambar yang sempat aku shoot masa wedding minggu lepas..











Well, I am not a professional photographer yet.. kadang2 ambil gambar untuk suka2 dan tambah koleksi..cuma bidang yang lebih aku suka dan minat adalah photojournalism, documentary, war/crisis..Yet still on process to achieve my dream to be true.. ;')



Tuesday, March 7, 2017

Be A Better Me







Hai readers..di tahun 2017 ni cikmai cuba sikit-sikit la merajinkan diri update blog. 
Mungkin nda selalu tapi ada la sebulan sekali ka, 2 kali sebulan..bergantung tahap kerajinan diriku menaip..hahaha

Tak minta banyak, cuma harapnya hati cikmai ni makin sado di tahun yang sudah berubah angkanya dari tahun lepas. Sebab...banyak perkara/hal yang sudah berubah 360 darjah.


Dan kena biasakan diri dengan perubahan yang berlaku. Walaupun kadang terlupa dan ingat 'DIA' masih ada di sisi..

Tetap tersenyum..walaupun gelombang duka yang berlalu meninggalkan parut kekal. 
Insha Allah saya kuat..doakan cikmai dan keluarga..kami masih bertatih untuk membiasakan diri masing-masing dengan kekosongan yang ada di hati. I am strong..I know and I can do it. 


thanks for reading. :')

I like you the best