anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Monday, August 19, 2013

KISAH KITA...kebetulan? Bab 4

Sunday, August 18, 2013

Delayed Post - Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum...lama menyepi kan..hihi

Salam Syawal..yang ke -11 sudah sekarang..Alhamdulillah...masih dapt beraya..puas juga bertandamg ke rumah sanak saudara sambil menghabiskan cuti semester yang tinggal lagi berapa hari sebelum semester baru bermula hujung bulan ni.. ( T__T)


Okay...agak terlambat juga nak mempublish kan gambar2 masa raya..hehe sebok bergambar tapi belum berkesempatan nak mengupload...well..sekarang baru ada masa..tapi tak banyak laa..sebab saya malu nak bagi tengok..lalalalala

serba pink tahun ni
le parents <3 p="">
 sista
 sista with Irfan (niece)
Big brother

 a part of familia


Gambar raya tak banyak tahun ni..uhukuhukuhuk

Okay...Bye..
selamat hari raya
maaf zahir dan batin

^__^

Wednesday, August 7, 2013

Selamat tinggal Ramadan..Assalamualaikum Syawal..

Assalamualaikum wbt. Alhamdulillah hari ni dah 29 Ramadan...bermakna merupakan hari terkhir bulan puasa untuk tahun ini...Rasa sedih tak? pilu? sebab Ramadan dah berlalu meninggalkan kita semua..Sedih rasanya..sebab terasa diri ni tak berbuat sebaik mungkin di bulan mulia untuk menggapai redha, menambah pahala puasa dgn beribadah..



Esok 1 syawal..ya..Syawal dah melambai-lambai akan kedatangannya..
Esok seluruh Muslim di dunia kembali kepada fitrah iaitu kepada makan dan minum seperti biasa..

Ingat,,jangan terlalu gopoh dan berlebih-lebih menyambut syawal dan leka sehingga terabai di sekeliling..

pesanan untuk diri sendiri juga...jgn over fullblast menyumbat makanan melawat sanak saudara di kampung..kang tak pasal beraya dengan ubat-ubatan..hihi


Apa pun..di sini dengan ikhlas hati, rendah diri Mai ucapkan selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin buat semua terutama pembaca blog ni...tak kisah la kepada yg pengikut atau pun silent reader..


rajinkan la diri tinggalkan jejak ye...boleh dtg melawat nanti.. ^^



Ikhlas dari saya.. Hika Mayra dan keluarga

Friday, August 2, 2013

Semester Break...I'm coming home..KK here i come bebeh!

Hello..Assalamualaikum...

Alhamdulillah...semester 6 sudah selesai dan tamat dengan baik...Exam pun dah habis

hari terakhir di Shah Alam, sempat iftar bersama dengan 2 orang hamba Allah ni
 Faza dan Min
 thanks sebab ceriakan hari terakhir saya di shah alam..
walaupun tgh moody di tgh hari..hihi
sempat konon bergwiyomi..errkk tgk muka Min..
O__o

Sekarang masa untuk balik kampung.....mood raya diaktifkan..

ohoo..balik kampung.....ohohoooo balik kampung.. 
ececeeehh lagu raya Sudirman terus automatik play di otak..oohh betapa ku rindu kampung halaman
Serius rindu gila!!! hampir lapan bulan pula tak balik

Januari - Ogos.. Mana tak meroyan....errmm patut bulan Mei ada la balik...
tapi tu la ada problem...tunggu nak raya baru boleh balik...sedihnya jadi Mai..

Okay..tutup cerita sedih yg dah berakhir...sekarang ni tengah landing, stay kepenatan di KLIA

Meniti hari2 terakhir di negeri orang ni sambil....macam biasa la...KPOP malarr kan..hihi

tak dapat nak buka youtube, nak download...melayan video sendiri la jawabnya..
sambil perut ni pun dah mula memutarkan lagu2 lapar...minta diisi..dengan kepenatan yang teramat..
dpt coolblog @ yoyo sadap ni ging....huhu tia pa la...menunggu lagi 2-3 jam mau sahur...sabar dulu..

nampak tak gigih niat nak balik...ramai beg dibawa diangku bersama

 ada beg untu laptop (belakang sekali), beg kamera (wajib)
luggage besar (meriah dgn isi kuih2 raya kiriman org), dgn beg baju..


apa yang dibuat skrg ini la...BEAST..BEAST dan BEAST... 

penat sudah menaip...rehat dulu la..
tidur sambil duduk~~ pastikan jangan drooling ok mayra..nanti malu sendiri..hihi...chow bebeh..

Kota Kinabalu sudah melambai2 tunggu saya balik...muahahahahaha

selamat malam
*masa menaip entry ni jam laptop dah tepat pukul 1:00 pagi*

I like you the best