anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Tuesday, September 27, 2011

i'm leaving..goodbye..

hari nie 27.09.2011
hari terakhir berada di rumah.
hari terakhir jumpa kwn2 tadi.


esok 28.09.2011
sy bakal tinggalkan rumah,tinggalkan org2 yg sy syg,tinggalkan negeri Sabah..
huwaa...sedihnyee hati!
mcm2 yg difikir skrg..
mcm xcaye sy akn pergi ESOK!


jaga diri ye semua..
mai syg korang..


esok perjuangan sbg pelajar bermula..
harap mai tabah, kuat semangat tinggal di tmpt org..

Thursday, September 22, 2011

pipi yg luka.

auuwch!
sakitnya pipi ku...
telah terhias indah dgn cakaran kucing kesayangan..
miaw miaw..
ko pegi cakar pipi aku kenape??
pipi i bukan polestrin kayy...



my cheek!omoo... :-(


seee???!!
cemane nak bejalan lagi nie??
dgn pipi dah mcm kne dera..huhu


p/s : sakit!!

Tuesday, September 20, 2011

. . . menghitung hari . . .

assalamualaikum..
pejam celik dah nak penghujung september suda kan
raya pun dah nak abes..



aku pula semakin dup dap dup dap
menunggu hari yg semakin dekat
hari apa??
untuk mendaftar kembali sbg pelajar di tempat orang
tinggal berapa hari jak lagi berada di rumah yg tercinta
huhu...sedih pulak taw


mai..... kena kuatkan semangat
sebab nie pilihan yg aku buat, yg aku pilih, yg aku tentukan sendiri
tapi takpa..sebab mungkin rezeki dh berpihak pd aku untuk sambung belajar
alhamdulillah..akhirnya diberi pelepasan juga merantau di tempat orang..

need some preparation mental and physical..

agak jakun la nnt bila berada di tempat baru
hahaha
cie....tggu aku kat sana taw!


i'm gonna miss all of you..



p/s : psst2! i am watching you..

Sunday, September 18, 2011

happy 900th day B2ST Lee Ki Kwang

cukkae Lee Ki Kwang ssi...





already 900th day since your solo debut as AJ..




..i love you..
..i love B2ST..



but still 
i love Yong Jun Hyung damn muchh!!



hehehe..
i'm sorry..


 happy 900th day..

AJ the BEST..

Lee Ki Kwang is the BEST..

B2ST always the BEST!
 ^_^


Thursday, September 15, 2011

Movie Day

halu halu..
sehat ke korang semua?
masih beraya sakan?mestila kan...still raya lagi..
raya kan sebulan..cpt anggukkan kepala 
tapi cepat sgt masa berlalu skg dah msuk nk mggu ke 3 raya..
huhu duet raya yg dikumpul pun dah habes!! 
:(

okla..cut it out!
juz nak inform korang hari ne aku layan movie yg baru kuar..
hangat dari oven bai..



aku sgt sakit perut nengok movie nie
dr awal sampai ke ending dok ketawa tebahak-bahak
(rahsia terbocor! nmpk sgt tak kontrol ketawa)
hehehe
banyak beliau2 jg yg dtg layan movie nie
dah hero umur pn lbh kurg je kan dtg bg sokongan lah tu..hahaha

aku suggest korang p tgk movie nie..
tak rugi pun..sbb movie nie mmg tip top!
tak boring pun tengok..

dari kelmarin asyik berjalan je kaki pun dah mula mengada nak lenguh sana sini la
cramp + blablabala
tapi kelmarin siok owh..
mengaktifkan urat2 jari dgn men bowling
melalak sakan layan karaoke..kakak belanja aku on ajer!hahaha
jadi aku nak sambung rehat..dreamland to go ^ ^




p/s : dah mula bz urus itu ini..harap2 dipermudahkan lah lancar semua utk aku capai impian aku
kwn jemput dtg open house..ready2 perut lah mcm nie..
haha..bermula lagi aktiviti menternak lemak 
ceeeit! yoyooh je.. 
hehe..babaii

Saturday, September 10, 2011

another B2ST concert in Malaysia??in this year??

hello hello
still not late to wish a happy Chuseok 






attention pls to all Malaysian B2uties



latest news..
is it true B2ST will held another concert in Malaysia soon??
i mean in this year??
what concert??
aarggh!my heart start to exploding now..
if really true i want to attend..
already missed a few chance to meet them.

can i be the lucky one this time??

still shock!
got the info from fb


still not confirm yet..
my heart is duguen duguen now..
need more details pls


b2uty!
need your feedback A.S.A.P..

Thursday, September 8, 2011

ku pinang kau dengan bismillah

assalamualaikum.
wah tajuk entry macam beesh saja..haha
sabo ye..jap lagi nak cite pe kaitan dgn tajuk di atas.

alhamdulillah..skg mood da bertambah okeh!
dah tak sedih2, sentap lagi .
dah boleh senyum2 gedik, ketawa ayu dan seumpamanya..

chill mayra..
kwn2 ko pegi jauh untuk blajar.
doakan je mereka2 berjaya (amin)

korang....jangan lupa aku taw bile dpt kwn baru nnt.. hehe

okla..berbalik kepada tajuk yg agak saspen..nyiahahaha
sebenarnya tu tajuk lagu je..
lagu baru Ungu dan Rossa..
baru je jmpa mse blogwalking td^^

jom layan..



Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah
Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)
Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah
Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah
= dah jatuh hati dgn lirik yg sgt best!!

Monday, September 5, 2011

saya emosi!

hari baru,
minggu baru,
hari nie hari isnin..takda yg spesel pon
membuatkan jiwa kacau ada laa....


minggu nie minggu yg membuatkan emosi aku terganggu..
bercampur baur.
MIXED FEELING!
sedih, pilu, gembira, macam2 yg ada



mulai minggu nie aku akan mula berjauhan dgn geng2 karas yg aku syg
sangat sedih!
aku tau dorg pegi jauh sbb berjihad nak belajar, timba ilmu, tambahkan pengetahuan.
tapi aku tetap sedih.
ruang dan masa utk hang out ramai2, sama2, semakin berkurang.
takpa aku faham, dan aku try utk terima.


hari nie pegi mghantar ejum dan tina di airpot..
hati aku dah mula rasa lain..
berat hati nk hantar dorg lagi2 si ejum
kwn yg paling manang slalu datang stay, tidur di rumah.
kwn yg slalu bergusip2 psl korea..
skrg..............non hado0oo..

aku dah mulai rinda masa2 lalu..
rindu mau ambil dia di bustop, nda pun dia yg dtg sndiri p ruma..
aku juz menunggu ja..
rindu mau masak makanan klu dorg dtg ruma..

esok lusa giliran mimiey, liau dgn ayn lg yg pegi menimba ilmu..


turn aku ikut jejak langkah mereka???

insyaAllah...rezeki sentiasa ada di mana-mana..

KAWAN..

belajar kamu bagus-bagus ar...aku mau tgk kamu graduate dgn cemerlang..



p/s : mata suda stat membengkak..
air mata berjejeran dari tadi



Saturday, September 3, 2011

sticky entry..spesel case..

03.09.2011

nak wish happy birthday untuk pretty boy in B2ST

Prince Jang Hyunseung






pic : credit to Mr. Google

happy birthday boy..wish u a forever happiness^^
Good Luck B2ST..Forever Jjang!

p/s : another birthday wish untuk da femes blogger..Irine Nadia Marcello
happy birthday girl..
^___^

masih hidup ba gia..

salam syawal semuanya..
dah raya yg ke-5
aish!capatnya masa itu berlalu
angpau yg dikumpul belum cukup untuk menggumbirakan hati
haha..aku tak tamak ye!
sukur tantu dapat jua daripada tekidum2 ninguk anak buah melumpat sanang ati dapat banyak usin
(sedikit jeles di sini)

alhmadulillah..
masih bernafas, hidung masih menjalankan tugas dgn baik..hehe
agak lama juga kan jejari kiut aku tak mengetuk kotak2 yg berhuruf di lappy..
besa bz dua ploh ampat jam di ruma melayan tetamu dtg, yg muncul balik2 menayang muka bdk2
niat utk menambahkan koleksi wet raya!
haiyaa..adik2, itu angpau tia ada owh..jmput mkn biskut kering saja klu beraya ya..
(utk makluman kueh raya, biskut2 raya yg sadap2 sda habes dibalun open house kemarin) hahaha

memandangkan bru selesai membuka rumah kondidi badan skrg agak lemau, penat, dan seumpanya lah yg berkaitan..itu yg sadap tidur, ampaikan saja badan di tilam terus ke alam fantasi sampai ke pagi..
nasib masih juga hidup kan..haha
skrg rilek2 ja di ruma..mengumpul balik tenaga2 yg hilang
sia kesian bah..huhu

pic yg spesel time2 raya xsempat nak diuplod..kemalasan diri terserlah gtu!hahahaha
okla..once again saya mau ucap selamat hari raya aidilfitri..sudi2 kan lah dtg ke rumah ye..

p/s : menunggu kedatangan genk karas ke rumah...hiaaaarhh! bubuii....^^

I like you the best