anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

아름다운 친구

Saturday, August 27, 2011

Alhamdulillah..Hatiku gumbira...

assalamualaikum wbt..
pa kbr warga blog?
nda sbr mau beraya sda??hihi
tenang2 kan dulu itu hati..
tggal brapa hari saja lagi..InsyaAllah lebaran menjelang tiba..
lepas nie Ramadhan pasti dirindui..
di sana la tekidum2 mengenang pa yg berlaku spnjg bulan posa... :)


Alhamdulillah...ini hari hati me banyak senang...
sangat gumbira..
sebabnya..........

1. luvly mummy suda balik dari Tawau..yeyeye! sangat ditunggu2 (suda kan raya baru dapat mulih kk)
2. Abang yg tggal di Tawau pun beraya di rumah thn nie...terima kasih kerana mengikut giliran ^__^
3. dapat jumpa anak buah baru (Delisha here ucu Mai come) haha bertabur ayat..
4. semangat raya suda membuak2..tapi mood mengemas rumah masih LOW haha
5. ramai anggota yg beraya di teratak AHY ini thn...yaaa!rakyat semakin bertambah ya..
6. si kaka sekali lagi dgn baik hatinya membelanjakan diri kami adik beradik untyuk berbuka puasa di luar.
(semoga rezeki semakin murah dan bertambah) amin..


banyak lagi yg mau di kongsi nie..tapi klu terlampau excited org bilang nda jua bagus..terlampau gumbira pun karang ada yg menangis..sooo aku 50-50 saja...kontrol emosi...hehe



jom layan pic.. :p


MY LOVELY MUMMY



snap terbaik from me..hehe



like diz pic..

si kaka tudung purple sgt baik hati!

she's roxx! ^_^

si kaka ble wat iklan komersial da..haha 

paling sukatgk pic nie...


byk lagi pic yg di snap tapi mls nak uplod masuk...nnt korang bosan pulak tgk...

sempena lebaran yg menjelang tiba nie saya a.k.a Hika Mayra (Siti Norumairah Ahmad) menyusun 10 jari memohon maaf jika sepanjang saya menulis coretan hati di alam blog ini da menyinggung atau menyakitkan perasaan pihak yang tertentu atau pun terasa hati dgn hasil nukilan saya...diri ini hanya insan biasa yg sering melakukan salah dalam dan tanpa sedar..Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri
Maaf zahir dan batin seikhlasnya....


p/s : untuk Siti Hasmah Ariff..sedihnya ko xdpt dtg beraya rumah aku thn ne..huhu jgn jeles dgn bebudak len yg dtg rumah aku k..hahaha syg ko!

~ HEART FOR 2 ~

 ♥ ♥

Tuesday, August 23, 2011

Milik siapakah hati ini??

assalamualaikum..
saya kembali lagi..hehe
dah masuk minggu terakhir berpuasa..wah tak terasa cepat waktu berlalu
[that means minggu depan dah raya la ek..]yeyeyeye!!

insyaAllah klu dipanjangkan umur..


okla..tajuk kali ni??hmm agak dramatis..puitis iya la sangat kan.....
curious?
kenapa dan mengapakah??

tetiba pulak mengada-ngada nak berjiwank!!haha


takdelah..sesaja *konon mintak simpati*
dush3!!
sila tolong cubit pipi saya!! 
^___^


alhamdulillah...hati saya masih sah menjadi milik kedua orang tua saya
belum bertukar pemilik...
dan yang paling penting hati saya sesungguhnya adalah milik Maha Pencipta di atas..


untuk berlainan jantina, saya belum yakin nak memberi hati saya untuk djaga..
saya masih mampu untuk melindungi hati saya daripada disakiti lagi
bila tiba masa yg sesuai dan bertemu org yg layak insyaAllah saya sedia..
Wallahualam..


p/s : Seandainya ada insan yang menganiaya atau menyakiti kita, amalan yang mulia adalah membalasnya dengan kebaikan dan senyuman... Allah ada untuk berlaku adil. 


Yang susah dimiliki itu sesuatu yang berharga...kerana itu cintaMU adalah cinta yang hakiki.. cinta yang paling berharga antara semua cinta di dunia.

Friday, August 19, 2011

sungkai a.k.a berbuka puasa di luar..^^

assalamualaikum...
bertemu kembali..hehe nah kan! klu sda slalu diupdet blog nie org brunei ckp *pandai nyanyat*
tak pun dr istilah melayu pandai kemaruk + ketagih nak mengemaskini (ayat skema bermula kembali)
so jejari comel mula menaip dgn bunyi yg sgt kiut..ketak ketuk tak tak tak...hahahaha


okla...stori hari ini...bersamaan 19 ramadhan...
alamak! sedar tak sedar Lailatul Qadar semakin dekat..tapi rmadhan yg mulia semakin menjauh..
hati nie rasa sayu pulak..sbbnya dah nak meniti hari terakhir ramadhan..lepas nie umat islam sedunia pasti rindu akn kedatangan bulan penuh barakah dan rahmat nie tahun depan..sempatkah??
wallhualam...insyaAllah..dipanjangkan umur dpt juga merasa lagi kan..^__^


balik kepada asal..hehe hari nie untuk pertama kali owh sia berbuka puasa di luar bersama genk karas..
nampak sangat kesian kan??tapi untuk pertama kali dgn kawan2..
klu dgn family berkali2 dah...
hari nie ekceli ya sia juz temankan dua makhluk Allah pegi membeli belah.. cik ejum dan cik sina..
iyaaaah!!itu dia...semangat bershuping...dgn kasutnya, dompetnya, len2 lagi... *tak ingat dah*
paling manang c ejum jua la...paling ramai plastik ko angkut bwa pulank..hahahahaha


sia yg juz cuci2 mata, gagahkan kaki jua bejalan c kwn mereka2 dan terpksa menahan hati yg dah gatal + kedengkian membuak2..sia pun mau jua shuping ba...jeles ninguk kamu memborong segala kasut, klu dapat mau jua beli baju raya terus..tapi apa kan daya...nada usin a.k.a money a.k.a duit..
haiyaaa...lmbt menunggu beliau mulih dari outstation...

oh mummy daddy ku...cepatla balik...mau beli baju rayaa...huwaaaa..... :(


dipendekkan cerita..abes da window shuping ulang alik dr tingkat 1 ke tingkat yg 1 lagi..limpas jua kadai yg sama..pekerja kadai yg ninguk kami balik2 lalu tempat yg sama mesti boring + cuak nampak muka kami..tmbh2 lagi dgn muka yg lapar..haha


awal2 mmg dah plan nak buka puasa kat waterfront..alhamdulillah tercapai even c eujm mula2 nak d mekdi juga..cik ejum..kat mekdi len hari bole mamam juga di sana...nie kali mesti mamam kat tempat yg sia suggest..AISHA CORNER...hehe..itu dia!
siuk taw kat tempat nie..klu dgn genk kat topone dulu dgn jed ikram slalu juga stay tp jarang mkn..tetiba kan hati sia mcm digaru2 mau mamam kat sna..sambil2 tggu azan berbuka, tggu makanan sampai, ble jua rehatkan mata ninguk laut..pmndgn yg indah kat sebelah jak..tia pecaya??ini haha...







<---- sunset sebelum berbuka puasa
nmpk tenang je kan mata melihat keindahan Tuhan











<----- yang nie pulak after sungkai..
tengok sunset dah mula jatuh..
nmpk air yg wrna merah tu kan??
ekceli di bagi free *kowt* untuk kami2 yg sungkai di sana..termasuk kami..









ni la muka yg jakun dan lapar menunggu makanan..



















makanan yg di order..nyam3..aisha special..lbh kurg mcm nasi lalap..





yg nie pulak masa sungkai kat Shangri-La isnin yg lalu..saje flashbek..ngehehe

























tak sempat nak snap makanan yg len..da msuk dlm perut^^

P/s : dah mcm tunggang-langgang pulak entri lai nie..maaf ye..

Thursday, August 18, 2011

second chance??deserve it or not??











value or no the opportunity was given if the same mistakes continue to be repeated??

sometimes for a second chance i was wretched.

when there is no chance at all, regret is no useful..

Tuesday, August 16, 2011

sakit gigi..!!!homaigoood.......

assalamualaikum...
selamat berpuasa semua..hari nie dah hari yg ke 17 dlm bulan ramadhan
alhamdulillah..dah separuh bulan..tak terasa kan..

oklaa...maaf blog nie dah agak berhabuk berkadal dah sbb da jarang dikemaskini (ayat skema)

sebenarnye ada kisah sedih yg mai nak kongsi dgn warga blogger..


bila jejari mai yg comei2 ne mula menaip untuk entri terkini, dah masuk hari yg ke 3 mai SAKIT GIGI!!!!
HOMAIGOOOOD...sgt sakit tau!!!aduhai...nape la rasa sakit ne dtg time2 bln puasa pulak...
dah sah2 puasa takkan cukup..huhu (berita benar)
sgt seksa mai rasa..dah brapa hari mai tak sahur..asal je bangun nak hidang2 makanan untuk org rumah sahur..haah!saat tu jugak la rasa sakit tu mula menjalar...yg tak syoknye asal sakit mesti nak kene telan ubat tahan sakit...setakat ne dah hentam 4 biji ubat tahan sakit mai telan..mak aaiihh....!!dah tingtong pulak kepala mai lepas je makan..tapi sakit tak juga kurang..

bile tgk kat cermin pipi kat belah kiri dah semakin dan bertambah comel pulak..sbbnye dah makin chubby dgn bengkak...huhu...hari2 berjejeran air mata nie menahan sakit....huwaaaaa
sayang tau air mata...nak pegi cabut dlm keadaan yg skt membengkak mesti tak dapat punyerr...


spoil betul arr puasa kali nie...kesian kan..korang kesian tak dgn mai...???
hmm...setakat tu jela bebelan kali ne...nak smbung rehat balik...bila dah berdenyut rasa sakit nie macam nak hentak kepala kat dinding pun ada juga...tapi sabarkan jela hati...hmmm



p/s : korang pernah tak juga merasa dan ada pengalaman yg sama??
kongsi2 la dgn mai petua yg patut, pe yg nak di buat untuk hilangkan rasa sakit yg menguji kesabaran nie?
sharing is caring ba...huhu...ok papai...^^

Tuesday, August 2, 2011

ramadhankan hatiku

Debar hatiku..
menunggu datangmu kasih
Khusyuk kalbuku dirundung rasa rindu
Hari demi hari saat pertemuan suci
nikmatnya bulan percintaan sejati


Ilahi, Robbi
Pengaish, Penyayang
Engkau bukakan
seluas semesta raya
Tumpahan taburan ampunan



Hamba hina dina
Bergelimang dosa
Malu hamba tunduk, bersujud 
Membenamkan muka


Hamba ucap syukur
I'tikaf takafur
Mohon perkenanmu
Ramadhankan Hatiku...



selamat datang ramadhan al-mubarak

assalamualaikum..wah!macam dah lama tak updet..[padahal baru brapa hari ja]
hehe..tak terlambat lagi kan...
saye nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan..
alhamdulillah..bulan yg paling dinanti2 seluruh umat Islam menjelma lagi
syukur sangat umur masih panjang dan diberi kesempatan utk menunaikan ibadah puasa

saye juga nak mengambil kesempatan meminta maaf klu2 la kan korang ada terasa dgn entry2 sebelum nie
yg agak panas, terover, agak menyakitkan hati mana la tau kan kowt2 ada terkonek dgn korang
saye minta maaf ye..
sama-sama kita jalani ibadah dgn hati yg tenang, tingkatkan amal jariah di bulan yg mulia nie


dan saye juga nak minta maaf..
lepas nie dah agak slow, agak jarang nak berkongsi cerita baru..sbbnya dah takde cerita hihi
saye nak kurangkan aktiviti2 online dan jalanbelog nie..
nak konsentret puasa dgn khusyuk..kunun la kan...amin..
nak membizi kan diri membuat kuih raya..haha awal sangat!
tapi baju raya tak buat lagi..
jawabnya akan memborong la sambar ja mana yg lawa2...
haha...nak shoping last minit baru siuk..^^

okla...selamat berpuasa untuk semua..
rajin-rajinkan diri datang terawih ye......







p/s: syukur puasa masih sempurna...

I like you the best